Zelfgemaakte vogels terug te zien in film

DAMWALD/DOKKUM

In het najaar van 2016 kwam het prentenboek ‘Wapper’ uit als dertigste ‘Aksjeboek foar bern’, gemaakt in opdracht van Tresoar. Daarnaast zijn de makers Yke Reeder en Sytse Jansma langs alle dertien deelnemende scholen uit het speciaal onderwijs van Fryslân geweest met een theatrale vertelling van het boek over een klein vogeltje dat op de kop en achteruit vliegt. Na afloop gingen de kinderen zelf aan de slag en maakt ze hun eigen ‘Wapper’ van papier. Deze creaties zijn nu allemaal door Sytse Jansma verwerkt in de korte animatiefilm ‘Woesj’.

In 2018 vliegt ‘Woesj’ langs de scholen zodat de kinderen hun vogels op een groot scherm te zien krijgen. De kinderen van SBO De Twine uit Dokkum en SO De Wingerd uit Damwâld waren nu aan de beurt. Ze werden eerst door de makers meegenomen naar het verhaal van het boek en daarna keken ze hun ogen uit toen hun zelfgemaakte vogels weer terug waren te zien in de animatiefilm. ‘Woesj’ gaat over een meisje dat wil vliegen net als alle vogels om haar heen. Of dat gelukt is? Dat weten alleen de kinderen, maar na afloop wapperden ze allemaal als trotse vogels weer terug naar hun klaslokaal.

Meer info: