Twee exposities in Terp Hegebeintum

Hegebeintum

In Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum zijn tot 31 augustus twee exposities te zien: Plastic soep in de Waddenzee van de basisschoolkinderen uit de gemeente Ferwerderadiel en Vrij werk van mens, dier en landschappen van Yvonne Rehorst.

Stichting Eb en Vloed organiseert tijdens KH2018 voor en met het onderwijs verschillende activiteiten met als hoofdthema ‘Plasticsoep in de Waddenzee’. De werkstukken die in het bezoekerscentrum kunt bekijken zijn gemaakt van afval dat een tweede kans verdient. Door het thema onder de aandacht te brengen wordt een bijdrage gevraagd aan de verantwoordelijkheid en de zorg voor de aarde. Met projecten waarin kunst, cultuur, historie, natuur, milieu en duurzaamheid aan bod komen willen ze de kinderen in aanraking brengen met een prachtige en unieke leefomgeving.

Aan de wanden in het bezoekerscentrum exposeert een inmiddels alom bekend gezicht; Yvonne Rehorst. We hebben al eerder werken van haar mogen laten zien en dat betekent dan misschien ook wel dat we er geen genoeg van kunnen krijgen. Sportlessen, zwemlessen en later ook danslessen hebben haar passie voor mens en beweging doen ontstaan. Onder begeleiding van Rob Brenkman is zij begonnen met schilderen van olieverf maar door last van de dampen is ze overgegaan op acrylverf. In het begin heeft ze vele tableaus en tegels in opdracht gemaakt. Maar door de onzekere aanlevering van goede bigue tegels en bijpassende glazuur heeft ze besloten haar meer toe te leggen op het tekenen en schilderen.

De exposities zijn te bezichtigen tijdens openingsuren in het bezoekerscentrum Terp Hegebeintum:

Maandags t/m zaterdags van 10.00 tot 17.00 uur. Zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur.