College Dantumadiel bezoekt Sanjesfertier

FEANWâLDEN

Op 5 september bracht het college van B&W van gemeente Dantumadiel een bezoek aan Sanjesfertier in Feanwâlden. Al twintig jaar speelparadijs in Noordoost Fryslân. Het college kreeg een uitgebreide rondleiding van eigenaar Wimer Visbeek.

Sinds 1 januari van dit jaar heeft Wimer Visbeek de zaak van zijn ouders overgenomen. Hij heeft een duidelijke visie over de toekomst van het speelpark en zit vol met ideeën om uit te groeien tot een top attractie in de regio en ver daarbuiten. Om zijn ambities waar te maken, moet er gewerkt worden aan de bekendheid en de uitstraling van Sanjesfertier. Door acties met o.a. Jumbo en Kruidvat komen er steeds meer mensen van ver buiten de regio. In februari vond een grote verbouwing plaats en zijn er een aantal nieuwe attracties bijgekomen. Alle attracties sluiten goed aan bij de filosofie van Sanjesfertier: 'Kinderen aanmoedigen om tijdens het spelen te bewegen en de fantasie te gebruiken'.

Een ander onderdeel van Sanjesfertier; SanjesZoo, heeft ook een heel belangrijke maatschappelijke functie. Het is een dagbestedingslocatie voor kinderen, jongeren en volwassenen. De dagbesteding is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, een autistische stoornis of psychische problemen. Ze zijn nuttige krachten voor het bedrijf. "De deelnemers verzorgen de dieren en maken de hokken schoon. Maar ze zijn ook creatief bezig en leven weer helemaal op”, legt Wimer uit.

Burgemeester en wethouders zijn na de rondleiding onder de indruk van de veelzijdigheid van het park. Burgemeester Klaas Agricola benadrukt het nog maar eens met de woorden “een verrassend mooi park, een echte parel in de gemeente Dantumadiel”