Stuursma wint Bonifatiusloop

Dokkum - Jan Stuursma zag de achttiende Bonifatiusloop zaterdag als een prima voorbereiding op de hele marathons die hij komende maanden op het programma heeft.

De atleet uit Sappemeer liep de 21,1 kilometer rond Dokkum in 1.14,28 en dat was op het traject tussen Dokkum en Ee goed genoeg voor een solo overwinning. Thys de Jong van Leeuwarder atletiekvereniging Liontas kon alleen de eerste 14 kilometer in het spoor blijven van de Groninger, maar moest richting Dokkum uiteindelijk drie minuten toegeven. Achter Willem de Haan (Garyp) en Lourenz Rau uit het Duitse Fulda was er een zesde plaats voor Pieter de Jong uit Marrum (1.22,08) en Harry Wiersma (Blije) werd zevende in 1.24,19. De 10 kilometer leverde een overwinning op voor Erwin de Vries van Leeuwarder atletiekvereniging Lionitas.

Voorafgaand aan de wedstrijden die 600 deelnemers trokken, was de KabelNoord Kidsrun voor leerlingen van basisscholen in de regio en de actie voor Make-A-Wish bracht 950 euro op, die besteed wordt om wensen van kinderen met een ernstige ziekte te vervullen. Het startschot van de Bonifatiusloop werd gegeven door Theun Plantinga, de acteur die de titelrol speelt in de musical Titus Brandsma.

Meer over de Bonifatiusloop in onze krant van dinsdag 9 april.

Foto’s: Bram Buruma