Voorrondes scholenplaybackshow Oudwoude

Oudwoude - De kinderen van CBS de Tarissing mochten zaterdag weer in de jas kruipen van wereldsterren voor de voorrondes van de scholenplaybackshow die donderdag 24 april wordt gehouden in de feesttent in Kollum.

In de jury Anne Koster, Hans Postma en als mystery guest juf Diana.

Gestart werd met de onderbouw. De kick-off was voor Marrit en Noa. Zij deden ‘double me’ van Rosanne en Mylene, Ook Marrit en Noa zijn zusjes, dus de tekst paste perfect bij hen. Daarna verscheen Mente op het podium als Nielson. De derde act van de onderbouw, Boukje, Femke, Noa en Doutzen. Zij deden Katy Perry met ‘Swisch Swisch’.

Na de pauze was het de beurt aan de bovenbouw. Tieme en Hidde begonnen met ‘Turn up the love’. De jongens lieten ook zien hoe goed ze kunnen dansen. Daarna Boukje en Felien die samen Kinderen voor Kinderen met ‘Fitlala’ deden, het liedje van de koningsdagspelen van vorig jaar. Britte en Mare vertolkten daarna ‘I got a feeling’. Daarna werd het dringen geblazen. Een hele groep jongens kwam op het podium, JP, Kevin, TJ, Pieter, SJ en Hielke. Zij deden het vliegerlied. Als laatste kwam groep 8, Zij deden Single ladies van Beyonce, en nee, de klas bestaat niet alleen uit meiden. Alle meiden waren op gympies en de jongens op hoge hakken.

Winnaars

Boukje, Femke, Noa en Doutzen werden gekozen tot winnaar van de onderbouw. De groep jongens met het vliegerlied werden de winnaar van de bovenbouwers.

Alle deelnemers kregen een medaille van dorpsbelangen Aldwâld. De winnaars kregen een welverdiende beker.