Dure nederlaag voor koploper Rottevalle

RINSUMAGEEST - In de vierde klasse B zijn de onderlinge verschillen ontzettend klein. Er is geen elftal dat er met kop en schouders boven uitsteekt en evenmin een team dat voor spek en bonen meedoet.

Dat bleek afgelopen zaterdagmiddag weer eens in Rinsumageest. Rottevalle begon als koploper aan het duel en VCR als hekkensluiter. Rottevalle moest aan het einde van een enerverende voetbalmiddag genoegen nemen met een 2-1 nederlaag. 

VCR had zich goed voorbereid op het treffen met Rottevalle. De ploeg gaf de aanvallers van Rottevalle heel weinig ruimte en zocht waar het kon direct de aanval. In het eerste kwartier kreeg VCR al een paar goede mogelijkheden. 

Rottevalle was blijkbaar verrast door deze speelwijze en had moeite het spel te maken. Toch kwamen er in het vervolg van de eerste helft opeens wel kansen voor de aanvallers van Rottevalle. Het probleem was vooral dat er te gehaast en te wild geschoten werd, waardoor de ballen over of naast het doel verdwenen. 

Toen in de 37ste minuut een opgelegde kans werd gemist, was het zomaar aan de andere kant raak. De lange bal op de VCR aanvaller viel goed, ook doordat de verdediging van Rottevalle niet oplette en zo stond de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Rottevalle was niet in staat de schade voor de pauze te repareren. Nog niet onoverkomelijk deze stand, maar al in de tweede minuut na de thee werd het voor Rottevalle zorgelijker toen VCR op een plek net buiten het strafschopgebied bij de achterlijn een vrije trap mocht nemen. De indraaiende bal belandde bij verdediger Folkert Bosma op de schoen, die onbedoeld zijn eigen doelman passeerde: 2-0. 

Het spel van Rottevalle kon hierna getypeerd worden als opportunistisch. Hartstochtelijk werd er aangevallen, maar met opportunistisch voetbal speelt geluk een grote factor. Pas in de 86ste minuut scoorde Rottevalle de aansluitingstreffer. Na een geslaagde aanval over de rechterkant gaf Jelte de Hoek beslissende tikje. Er was nog tijd voor een gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Rottevalle prees zich gelukkig dat de achtervolgers AVC, FC Birdaard en WTOC ook verloren. Rottevalle blijft daardoor de koploper, maar weet dat dit de laatste misstap is die het zich kan veroorloven.