Geslaagde LEGiO-run Grootegast

GROOTEGAST - Een zeer geslaagde vierde editie van de LEGiO-run in Grootegast is prooi geworden voor Alwin Heijting uit Erm bij de mannen in 32:48 en Christien Koning uit Groningen met 42:38 bij de vrouwen.

Op de tweede plaats bij de mannen eindigde Erik Driessen uit Vollenhove. Hij noteerde 33:10, gevolgd door Maurice Smit uit Delfzijl in 34:31. Maurice Smit, vorig jaar de winnaar in Grootegast leek niet tevreden. Bij de vrouwen op de tweede plaats Lydia Doornbos 43:32 uit Appingedam in 43:32. Tine Zweers uit Grootegast noteerde onder veel gejuich de derde tijd in 44:04. De vrouwen waren daarnaast alle drie de winnaar in hun leeftijdscategorie. 

De recreatieve 5km werd gelopen in 17:06 door Gerko Floor uit Meerstad in 17:06. Bij de vrouwen Suzanne van Gelder uit Heerenveen in 21:34. Nieuw dit jaar was de categorie onder de 13 jaar. Daar waren de winnaars Rick Teitsma uit Sebaldeburen in 21:01 en Valente Valenteijn uit Sebaldeburen in 24:13. De jonge winnaars hadden zichtbaar goed getraind op hun basisschool De Aquarel. 

Noemenswaardig was de tijd die werd neergezet door de 83-jarige P. Kamp uit Roden, hij liep de 5km in 54:52 en kreeg een zeer warm applaus. Ook bij de funrun dit jaar weer heel veel jonge kinderen, maar ook een groot aantal bewoners van de Zijlen en woonzorgcentrum het Hooge Heem. Kortom: letterlijk jong en oud verschenen aan de start. 

Precies 800 lopers konden genieten van de gezelligheid. Van alle gezelligheid en sportiviteit in een gezellig LEGO-thema. De organisatie bedankt de lopers en vrijwilligers en hoopt hen volgend jaar allemaal weer aan de start te zien.

Bekijk alle uitslagen per categorie op www.legiorun.nl