Opende weet weer wat winnen is

OPENDE - Voor Opende stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen LEO op het programma. Het was voor de ploeg zaak om weer eens punten te pakken. Dat lukte met een 4-0 overwinning.

Al na één minuut trof Opende doel. Uit een corner was het de alerte Erwin Henstra die zijn eerste van de middag maakte. Nog binnen vijf minuten had Opende Leo de nekslag kunnen geven, maar na een goede actie van Jarno Westerhof kwamen Simon Kuperus en Daan Vlastuin een teenlengte tekort om de bal in het lege doel te werken. Vervolgens had LEO een sterke fase, waarbij Rowan Rozema zich tot gevaarlijkste speler van LEO liet kronen. Bij dode spelmomenten was hij immer gevaarlijk en zijn lange inworpen waren ook een gevaar voor de veste van Opende. Eenmaal was doelman Machiel Helmus geklopt, maar redde een verdediger op de doellijn. Vijf minuten voor rust was het wederom de beurt aan Erwin Henstra. Hij werd op zijn wenken bediend door Arnold Oosterbaan en ronde bekwaam af: 2-0.

Na rust probeerde LEO zich terug in de wedstrijd te knokken. Bij twee dode spelmomenten was het Rozema die tot tweemaal toe de bal op de lat werkte. Hierna bediende Helmus met een lange uittrap Jarno Westerhof. Westerhof bleef vervolgens koelbloedig en ronde met een mooie krul af: 3-0.

Nog was de koek niet op voor het Peender publiek en vijf minuten voor tijd was het Daan Vlastuin die met een uiterst slimme kopbal Arnold Oosterbaan lanceerde. De sterk spelende Oosterbaan bleef koel en schoof de bal bekwaam langs de keeper. Dit resulteerde in een klinkende 4-0 overwinning van Opende.