Schoolvoetbaltoernooi Dantumadiel

Feanwâlden - Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor groep 7 en 8 van de gemeente Dantumadiel is woensdag gespeeld op de velden van SC Veenwouden en VV Zwaagwesteinde.

Aan dit toernooi, georganiseerd door de Buurtsportcoaches, deden maar liefst 25 teams mee. De meiden streden in 8-tallen om de titel in De Westereen en de jongens in Feanwâlden.

Na een sportieve middag ging de titel bij de meiden naar IBS It Pompeblêd uit De Westereen. Hierdoor eindigde het meidenteam van De Wel uit Broeksterwâld op een tweede plaats. De derde plek was er voor De Tarissing uit Rinsumageast en de vierde plek voor meiden van De Wynroas uit Wâlterswâld.

Bij de jongens eindigde de finale in een 3-1 overwinning voor De Wynroas uit Wâlterswâld, tweede werd daardoor het team van Dr. Theun De Vriesskoalle uit Feanwâlden. De derde prijs was er voor het jongensteam van De Frissel uit Feanwâlden die na strafschoppen wist te winnen van De Bron uit Damwâld en daarmee als vierde eindigde.

Op woensdag 22 mei zijn de district finales van de KNVB, waar het meidenteam van IBS It Pompeblêd en de jongens van De Wynroas de gemeente Dantumadiel vertegenwoordigen.