Dierenartsenpraktijk Dokkum e.o. vanaf nu ook aan huis

DOKKUM - Sinds begin april rijdt een elektrische auto van Dierenartsenpraktijk Dokkum e.o. speciaal uit voor thuisvisites aan huisdieren. De dierenartsenpraktijk is trots op het nieuwe autootje en blij om hun klanten deze nieuwe service aan te kunnen bieden. “We bieden deze thuisvisites aan voor onze klanten, omdat het nog wel eens voorkomt dat mensen niet in de gelegenheid zijn om naar de dierenartsenpraktijk te komen of omdat mensen meerdere huisdieren hebben.” Voor deze eigenaren is het vanaf nu dus mogelijk om een afspraak aan huis te maken voor hun hond, kat, konijn of knaagdier.

Ook voor het dier kan het fijn zijn dat de dierenarts nu aan huis kan komen. Er zijn namelijk huisdieren die veel stress ondervinden van de autorit naar de praktijk, de andere dieren in de wachtkamer of de spreekkamer van de dierenarts associëren met eerdere behandelingen. Voor deze dieren kan het fijn zijn dat het dier in zijn eigen omgeving kan blijven.

De dierenarts komt dan, samen met een assistent, aan huis voor het enten of nakijken van uw dier. En als het mogelijk is, wordt het dier behandelt aan huis of kunnen er later medicijnen voorgeschreven worden. Het kan wel eens voorkomen dat wordt aangeraden om langs te komen op de praktijk. Dit gebeurt met name als het bijvoorbeeld lijkt te gaan om een probleem waarvoor verder onderzoek nodig is, zoals een echo of röntgenfoto.

Over de keuze van het type auto is goed nagedacht. Er is speciaal gekozen voor het gebruik van een elektrische auto, omdat de dierenartsenpraktijk duurzaamheid voorop stelt. De auto is klein genoeg voor het stadscentrum van Dokkum maar heeft ook voldoende actieradius om door het praktijkgebied rond te kunnen rijden.

Het maken van een afspraak kan telefonisch, via de mail of via de Dierenartsenpraktijk Dokkum e.o. App die gratis te downloaden is in de App store of Google Playstore. Aan de thuisvisites zijn enige voorwaarden verbonden. Voor vragen hierover kunt u bellen met Dierenartsenpraktijk Dokkum e.o. op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur op 0519-292526.