Degelijke overwinning Kollum op VIOD

Kollum - – Om in het spoor van koploper Leovardia te blijven en met een goed gevoel volgende week de topper in te aan was het belangrijk om geen fout te maken tegen VIOD. Na een kleine tien minuten spelen leek er ook niets aan de hand en stond het 2-0. Misschien dat onderschatting, (de snelle voorsprong) de drang om de score uit te breiden uitbleef en de gasten in de wedstrijd bleven. Na de 3-1 knakte het bij de gasten en liep de ploeg van Ron de Boer nog vrij eenvoudig uit naar 6-1.

Vanaf de aftrap liet de Kollumer ploeg zin dat men net als de laatste wedstrijden scherp was om alsnog een sterk slot aan de competitie te gaan maken. Was de eerste aanval nog niet raak, maar wist Gerard van Zonneveld wel raad met zijn volgende kans. Sander Gietema werd prima gelanceerd en zijn voorzet werd door doelman Otte Visser niet goed verwerkt, de attente Joop Pijnacker was er als de kippen bij om de afvallende bal beheerst achter Visser in het net te schieten. De volgende aanval had het al 2- 0 moeten zijn, maar Gerard van Zonneveld kopte de bal in de handen van Visser. Toch kreeg Van Zonneveld zijn doelpunt vrij snel daarna, Benjamin Zondervans directe pass bracht de spits vrij voor Visser, die omspeelde de doelman en schoot de bal simpel in het lege doel: 2-0. Vanaf de aftrap liet VIOD echter zien dat men zich niet gewonnen gaf, Renze Visser liet met een strak schot, welke geblokt werd dat de gasten nog wel degelijk mee wilden strijden voor een goed resultaat. Kollum liet de teugels na een sterke start enigszins vieren en zo kon VIOD zonder terug komen in de wedstrijd. Kollum vergat de score uit te breiden door enkele goede kansen niet te benutten, VIOD bleef in de wedstrijd en de verdiende 2-1 kwam er met een kleine tien minuten nog te spelen. De Kollumer verdediging was al enkele malen betrapt op nonchalance en werd door Renze Visser afgestraft, een afstandsschot werd Andries Dijkstra verrast. Vanaf de aftrap kon Kollum de schade weer snel herstellen, echter wist Joop Pijnacker, nadat hij Visser was gepasseerd, de bal niet in het doel te werken.

Na de thee was opnieuw Kollum dat liet zien dat men geen punten wenste te verspelen in strijd op de titel. Op aangeven van Joop Pijnacker was het jonkie Thieme Brandsma die zijn goede wedstrijd niet wist te bekronen met een treffer. Gerard van Zonneveld kreeg twee goede kansen, maar eerst uit een corner en de volgende uit een eigen actie, kwam hij niet tot scoren. De gasten kregen een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, en afstandsschot van Jouke Bosgraaf wist Dijkstra de bal via de lat nog tot corner te verwerken, Halverwege de tweede helft kwam de beslissing in de wedstrijd, Wiebe Postma onderschepte de bal net op de eigen helft, met een bekeken pass stuurde hij Benjamin Zondervan de diepte in. De aanname van de linkerspits was goed en was het voor Gerard van Zonneveld een koud kunstje om de 3-1 te scoren. De mogelijkheden voor Kollum waren legio, echter was de scherpte er niet bij de spitsen om de scoren te verhogen. In de slotfase kon Kollum alsnog een ruime overwinning behalen.

250 treffers Joop Pynacker

Met zijn tweede doelpunt in de wedstrijd bereikte Joop Pijnacker de grens van 250 doelpunten in zijn loopbaan. Voor de spits van Kollum een prachtig resultaat, maar hij is nog niet klaar om het hierbij te laten. Dat Gerard van Zonneveld op het ogenblik in een uitstekende periode zit liet de spits ook zaterdag weer zien. Door telkens op de juiste plaats te staan bepaalde de spits met nog eens twee treffers en daarmee viermaal trefzeker de eindstand op 6-1.

Doordat ook koploper Leovardia geen fout maakte en Grijpskerk versloeg is volgende week zaterdag de topper in Leeuwarden. Om 15.00 uur strijden Kollum en Leovardia om de eerste plaats, maar ook Zwaagwesteinde (evenveel punten als Kollum) ligt op de loer om eventueel foutjes bij deze topper af te straffen.