Wêz Handich/DOW hervat seizoen met zege

RODENBURG - Na een succesvol zaalseizoen ging afgelopen weekeinde het veldseizoen van start voor Wêz Handich/DOW. De eerste wedstrijd na de winter was meteen een belangrijke. Mede-koploper Rodenburg was namelijk de tegenstander. Met de 11-19 overwinning zette Wêz Handich/DOW een belangrijke stap richting de eerste klasse.

De blauwhemden begonnen slecht aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Ljibbe Kuipers bleek duidelijk nog gewend te zijn aan het korfbal in de zaal. Met de schotklok nog in het achterhoofd werd er haastig en slordig spel vertoond. Bovendien kon de combinatie uit Rottevalle en Eastermar moeilijk omgaan met het trage spel van Rodenburg. Pas in de slotfase van de eerste helft herpakte Wêz Handich/DOW zich enigszins. De ploeg ging met een 7-9 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het spel van Wêz Handich/DOW een stuk beter. De blauwhemden liepen meteen uit naar een 8-12 voorsprong. Wêz Handich/DOW controleerde vervolgens het restant van het duel. Bovendien kreeg een speler van Rodenburg nog een rode kaart. Het verzet van de thuisploeg was definitief gebroken: Wêz Handich/DOW liep in het slot uit naar een 11-19 zege