Rottevalle in tweede helft langs Marrum

ROTTEVALLE - Rottevalle nam in december na de winst in Marrum 0-2 in de vierde klasse B de koppositie over van FC Birdaard. De ploeg stond die ook niet meer af. Ook afgelopen weekeinde was Rottevalle te sterk voor Marrum: 5-1.

Zonder slag of stoot kwam de zege overigens niet tot stand. Het begin van de wedstrijd was zoals wel vaker veelbelovend. Rottevalle kreeg vlot kansen om een doelpunt te maken. In de derde minuut was het al raak: Liekele Kamminga gaf een perfecte pass op Erwin de Wind, die geheel vrijstaand de doelman van Marrum kansloos liet. Rottevalle liet vervolgens Marrum in het spel komen. Eigenlijk was er tijdlang niet te zien dat de koploper tegen de rode lantaarndrager speelde. Zo stelde Marrum al in de dertiende minuut orde op zaken: 1-1.

In de tweede helft werd er door Rottevalle uit een ander vaatje getapt. Vanaf de aftrap werd het vijandelijke doel gezocht en dat leverde al snel een paar hoekschoppen op. Er moest aanvankelijk nog gewacht worden op een doelpunt, maar Erwin de Wind was in de 53ste minuut wél trefzeker. Na deze treffer ging het hard. Marrum was aangeslagen en binnen de kortste keren was het 4-1. Twee onhandige overtredingen in het strafschopgebied leverden twee strafschoppen op en Liekele Kamminga deed zijn plicht. Rottevalle kreeg vervolgens veel ruimte, maar profiteerde daar slechts eenmaal van. Jorrit Schra had het laatste woord: 5-1.