Gezondheidsplein voor kinderen groot succes

​SURHUISTERVEEN – De basisschoolkinderen hebben genoten van het gezondheidsplein in en rondom de Rabobank in Surhuisterveen.

Het gezondheidsplein werd georganiseerd in aanloop naar de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour. De organisatie had veertien workshops geregeld. Van streetdance tot kinder yoga en van survivalbaan tot een workshop gezonde voeding. Surhuisterveen mocht een kleine 350 kinderen begroeten. ,,Dit is toch prachtig”, zegt de enthousiaste organisator Ronnie van der Veen. ,,Zoveel kinderen en ze zijn allemaal in beweging.” Een van de leerlingen van de Wynroas in Harkema vraagt aan meester, “doche wy dit moarn wer meester want dit is folle moaier dan rekkenje.” Het geeft aan dat het gezondheidsplein aanslaat.

,,Dit was onze bedoeling met de Healthy Ageing Tour”, geeft voorzitter van het Feanster wielercomité Albert Helfrich aan. ,,Het gaat tegenwoordig om verbinden en ervaren. Dat is hier duidelijk te zien op het gezondheidsplein. De kinderen zijn enthousiast en de meesters en juffen hebben een mooie dag. Wat wil je nog meer”, vult Helfrich aan. Na het gezondheidsplein hebben alle leerlingen het damespeloton aangemoedigd voor een geweldige etappe door Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Kookwedstrijd VO Singelland

De kookwedstrijd voor basisscholen in het kader van de Healthy Ageing Tour is gewonnen door CBS De Lichtbron uit Buitenpost. Ylaine de Vries en Myrthe Tabak kookten volgens jurylid Bertus Tigchelaar van Brasserie Kolkzicht het lekkerste gerecht. Na de start van de tweede etappe werden de winnaars gehuldigd op het podium. Zij ontvingen een check, die door de school te besteden is bij Intertoys in Surhuisterveen. OBS It Skriuwboerd uit Surhuisterveen werd tweede met de koks Minze de Haan en Jesse Looyen en CBS Johan Looijengaskoalle uit Surhuizum werd derde met de koks Mariska Veenstra en Anna Ritsma. Alle deelnemende koks ontvingen een prijsje. De kookwedstrijd werd georganiseerd door VO Singelland Surhuisterveen met medewerking van Albert Heijn Surhuisterveen.