Echtpaar Haarsma uit Drogeham 65 jaar getrouwd

DROGEHAM - Het echtpaar Haarsma uit Drogeham vierde maandag hun 65-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Jouke Spoelstra bezocht het echtpaar om hen de felicitaties namens de gemeente over te brengen.

De heer S. Haarsma (08-03-1932) en mevrouw J. Haarsma-Dijkstra (08-12-1933) leerden elkaar kennen tijdens een dorpsfeest in Augustinusga. Het paar trouwde op 15 april 1954 in Achtkarspelen. Zij hebben drie kinderen, zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Mevrouw Haarsma-Dijkstra komt uit Stroobos. Na hun huwelijk zijn ze in Drogeham gaan wonen, waar de heer Haarsma altijd heeft gewoond. Het echtpaar woonde de eerste 11 jaar in een noodwoning bij zijn ouders op het erf. Daarna woonden ze veertig jaar in hetzelfde huis aan de Dykswal in Drogeham. Het paar is vijf jaar geleden kleiner gaan aan de Slotstraat.

Tot ze trouwden werkte mevrouw Haarsma-Dijkstra in de huishouding en in winkels. De heer Haarsma heeft o.a. twintig jaar als lasser gewerkt in Leeuwarden en daarna nog vijftien jaar bij Taxicentrale Waaksma. Zijn grote hobby was houtsnijwerk. Mevrouw Haarsma-Dijkstra heeft als hobby breien voor het goede doel en ze gaat één keer per week naar de gymnastiekles. Het echtpaar woont nog zelfstandig en redt zichzelf prima met boodschappen doen en koken.