AKTIVO neemt afscheid van Rynette Leenstra

KOLLUM - Na meer dan 25 jaar heeft AKTIVO afscheid moeten nemen van gymleidster Rynette Leenstra.

Rynette kwam rond 1994 als opvolgster van Wim de Boer binnen de gelederen van AKTIVO. Een stichting, die al sinds 1979 wekelijks sport aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Op donderdagavond is dat zwemmen in de Kûpe te Buitenpost en op dinsdagavond gaf Rynette, samen met assistentie van Jannie Rispens gymnastiek aan deze doelgroep. Een vrij constante groep van ongeveer 10 personen in verschillende leeftijden, die elke week weer met hart en ziel door Rynette en Jannie werden bezig gehouden. Dit gebeurde altijd in de gymzaal van het Lauwerscollege in Buitenpost. Gymnastiek werd vaak in spelvorm gedaan, zodat ook iedereen kon meedoen. Een uitje voor de cliënten, waar ze elke week weer naar uitkeken. En na meer dan 25 jaar samenzijn kan het niet anders, dat er een hechte band is tussen cliënten en gymleidsters .Emoties blijven dan bij zo’n afscheid echt niet uit.

Rynette gaat een HBO-opleiding docente Engels volgen en is daardoor meer dan bezet. Een keuze van haar, die het bestuur van AKTIVO en cliënten allemaal respecteren.

“Onze mensen hebben een plaats in ons hart”, schrijft Rynette in een mail aan het bestuur van AKTIVO. Een bestuur, dat er trots op is en zal blijven op die volledige inzet met hart en ziel van deze gouden leidster! En hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Jannie, die aangegeven heeft wel door te willen gaan met de doelgroep in september 2019 mits er zich een nieuwe bevoegd gymleidster aandient.

AKTIVO zou graag in september 2019 verder willen met de groep en probeert via gemeente, Kollumer Courant, Sport Fryslân en het CIOS om hier weer iemand voor te vinden. Tot op heden nog zonder resultaat. Mocht dit niet lukken, dan is AKTIVO na 40 jaar genoodzaakt met de gymgroep te stoppen. Heel erg jammer zou dat zijn maar als iemand van de lezers een idee heeft, mail of bel naar de voorzitter van AKTIVO (janbrals@hetnet.nl Tel: 511452488) of toets AKTIVO in Facebook voor meer informatie.

De voorzitter overhandigt Rynette namens het bestuur een cadeaubon - en beiden een bos bloemen- voor haar jarenlange tomeloze inzet voor AKTIVO. Als klap op de vuurpijl had Rynette nog een verrassing voor alle cliënten . Iedereen kreeg een glazen potje met inhoud (drop), een zakje met paaseitjes en een prachtige gouden medailles met inscriptie en lint.