Burgemeester Brouwer koopt eerste Zonnebloemloten

REGIO - Het is dit jaar de vijftigste keer dat de landelijke loterij voor de Zonnebloem plaatsvindt. Er is daardoor een extra feestelijk prijzenpakket met o.a. een auto, een electrische fiets en eenmobiele telefoon. De Zonnebloem afdeling Achtkarspelen verkoopt de loten van 11 april tot 7 september. Met de opbrengst van de loten worden onder andere de uitstapjes voor mensen met een lichamelijke beperking met de Zonnebloemboot gefinancieerd. De eerste loten zijn door burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen gekocht. ‘Er zijn voor de ander, omzien naar elkaar en verbinding zoeken met elkaar is belangrijk’, aldus burgemeester Oebele Brouwer.

De afdeling Achtkarspelen hoopt dat velen het voorbeeld van burgemeester Brouwer zal volgen. Omdat de Zonnebloem 70 jaar bestaat, ontvangt de afdeling Achtkarspelen dit jaar een grotere bijdrage. Hoe meer loten er verkocht worden, hoe meer activiteiten georganiseerd kan worden voor de gasten.

De Zonnebloem is ook op zoek naar vrijwilligers die mensen een bezoekje willen brengen of mee willen gaan met activiteiten. Nieuwe vrijwilligers/bestuursleden vanaf 18 jaar zijn van harte welkom. Bel voor inlichtingen: 0512-352360 en 0511-543001.