Wêz Handich/DOW wint belangrijk duel met ZKC

ROTTEVALLE - Wêz Handich/DOW was in een belangrijk duel voor het kampioenschap in de tweede klasse te sterk voor ZKC uit Zuidwolde: 20-13.

Beide ploegen hadden voor aanvang van de wedstrijd evenveel punten en gingen samen aan kop in de zondagcompetitie. De blauwhemden wisten dat het een lastige pot zou worden, aangezien de eerste veldwedstrijd tegen ZKC in een dikke nederlaag resulteerde.

 In de eerste minuten hadden zowel de blauwhemden als ZKC last van de wind. Het waren de bezoekers die de korf in de vijfde minuut als eerste vonden. Niet veel later scoorde de ploeg van Ljibbe Kuipers ook: 1-1. De score bleef vervolgens op en neer gaan en twee minuten voor de pauze stond er een stand van 7-7 op het scorebord. Op dat moment verslapte de concentratie bij Wêz Handich/DOW. In het restant van de eerste helft kreeg de formatie uit Rottevalle en Eastermar nog twee doelpunten tegen: 7-9.

Na een korte bespreking en twee tactische wissels begonnen de blauwhemden vol goede moed aan de tweede helft. ZKC scoorde weliswaar als eerste, maar na deze treffer leek Wêz Handich/DOW wakker. Binnen een mum van tijd was werd de stand gelijkgetrokken (11-11). Vervolgens drukte Wêz Handich/DOW door en liep de ploeg uit naar een 20-13 overwinning