Heren VCB klaar voor hoger niveau na uitstekend seizoen

BUITENPOST – De herenteams van volleybalvereniging Buitenpost (VCB) eindigen dit jaar bovenaan in de tweede én de derde klasse. De vereniging groeit derhalve niet alleen in ledenaantal, maar ook in prestaties.

Begin dit jaar is er een nieuwe trainer gestart: Maarten van der Horst. Er waren zoveel nieuwe spelers bij gekomen, dat er werd besloten om twee herenteams te vormen: Heren 1 in de tweede klasse en Heren 2 in de derde klasse. 

Voor Heren 1 was het doel duidelijk: handhaven in de tweede klasse en zo hoog mogelijk eindigen. Dit is gelukt. Heren 1 gaat namelijk promoveren naar de eerste klasse. Het team van Wim Bruining, Erwin Giezen, Jan Dijkstra,  Jan Spoelstra, Theo Woudstra, Gertjan Offinga, Sven de Haan en Royce de Kock speelde uitstekend en wist zo de tweede plaats te bemachtigen, wat genoeg was voor promotie. Ook de later aangesloten Rik Schoonhoven, Maarten van der Horst en Frederik Kamstra waren mede verantwoordelijk voor het succes. Het team bevestigde haar kwaliteiten door in een van de laatste wedstrijden nog de koploper met 5-0 te verslaan.

Het doel van Heren 2 was promotie, en dat werd dit jaar al gehaald. Onder aanvoering van Reinold Paauw wist het team liefst 21(!) wedstrijden te winnen. Het team, dat bestaat uit Reinold Paauw, André Folmer, Ron Bijma, Arjen van den Heuvel, Rolf van Essen en Martijn Visser, kende een goeie seizoenstart en was na overwinningen op de nummers twee en drie al zo goed als zeker van de eindzege. Uiteindelijk werden er 62 punten behaald en werd VC Buitenpost met 9 punten voorsprong kampioen!
Deze successen zijn ook voor een groot deel te danken aan de zogenoemde 'jokers' van het team. Aangezien een team van zes man nogal riskant is, werd bijna elke wedstrijd de hulp van deze jokers ingeschakeld. Wim van Essen, Johan Prins en Arjan Woertink waren daarbij van doorslaggevend belang voor de eindoverwinning van het team. Zowel binnen het veld als buiten het veld werden de jokers ingezet. Was het niet als speler, dan was het wel als coach, waterdrager en/of supporter. Met deze steun wist het team de ene na de andere zege te boeken en de welverdiende eerste plaats te pakken. Volgend jaar zal het team te bewonderen zijn in de tweede klasse. 

VCB kan altijd nieuwe enthousiaste spelers gebruiken. Wil je een keertje meetrainen met de herenteams? De eerste drie trainingen zijn gratis; daarna besluit je of je lid wilt worden. De herenteams trainen volgend seizoen vanaf 26 augustus op maandagavond vanaf 19.45 uur in Sporthal de Houtmoune in Buitenpost.