Sven Mellink grote winnaar jeugdviswedstrijd Dokkum

DOKKUM - Op woensdagmiddag 22 mei vond de jaarlijkse jeugdviswedstrijd voor de groepen 6 tot en met 8 van de basisscholen in Dokkum weer plaats. Net als voorgaande jaren werd deze wedstrijd gehouden aan de Eelaan te Dokkum. In totaal deden 37 kinderen mee aan de wedstrijd.

Het was, met zo nu en dan de zon erbij, prima toeven aan de waterkant. De vangsten waren over het algemeen beter dan de voorgaande edities ondanks de grotere deelname. Niet iedereen wist een vis aan de haak te krijgen maar dat mocht de pret niet drukken. Mede doordat het bestuur van Hengelsportvereniging Dokkum weer op veel steun van haar vrijwilligers kon rekenen, werd het een geslaagde middag. Ze namen de tijd om de kinderen wegwijs te maken in het vissen met de vaste stok. Ook assisteerden ze bij het onthaken en het meten van de gevangen vis, zodat de kinderen dit op een verantwoorde manier zelf ook kunnen gaan toepassen.

Uiteindelijk werd er door het overgrote deel van deelnemers vis gevangen. Sven Mellink was echter de topvisser van de dag. Hij wist maar liefst 10 voorns en baarsjes te vangen en wist een lengtetotaal van 169,5 cm bij elkaar te vissen. Hij ging er vandoor met een prachtige Winkelpicker hengel inclusief een prachtige molen. Tevens kreeg elke deelnemer een tas met inhoud om zo nog beter te kunnen leren vissen.

De volledige uitslag:

Sven Mellink 169,5 cm

Arjen van der Veen 57 cm

Lonneke Koning 48 cm

Eliza Willems 43 cm

Otto Monsma 42 cm

Roald Barwegen 38 cm

Jens van der Kloet 37 cm

Jeska Koning 35 cm

Gerwin van der Goot 34 cm

Naomi Visser 31 cm

Sanne Barwegen 24 cm

Jordy Rispens 22 cm

Eva Boonstra 18 cm

Rien van der Meulen 16 cm

Yannick de Jong 16 cm

Wymer Bijlstra 14 cm

Eelkje Smits 12 cm

Mare Nelleke Torensma 11 cm

Elise de Haan 11 cm

Elin de Jong 10 cm

Baukje van der Meulen 9 cm

Thomas Dijkstra 9 cm