Zeer geslaagde 20e Avondvierdaagse

KOLLUMERZWAAG Donderdagavond waren er weer 300 deelnemers aan de start voor de laatste avondwandeling van de 20e avondvierdaagse 2019 voor een tocht van 5 of 10 kilometer.

De gehele route door de straten van Kollumerzwaag reed Willem Kooistra voorop met zijn wagen met muziek.

Bij de Trije Doarpen aangekomen stonden de ouders met bloemen en cadeautjes de kinderen al op te wachten. Daarna konden ze in de grote zaal van de Trije Doarpen de medailles in ontvangst nemen en genieten van de disco van Funprojection uit Enkhuizen, die de sfeer er goed in hadden.

Er was een kleurwedstrijd en tijdens de disco werden de winnaars hiervan bekendgemaakt. Bij de 4-jarigen had Tessa Geertje Feenstra de eerste prijs. Bij de 5-jarigen Marrit van der Veen, bij de 6/7 jarigen Meike Douma, bij de 8/9 jarigen Geanna de Boer, bij de 10-jarigen en ouder Wendy. De kinderen kregen allemaal een snoepmedaille en een Actionbon.

Onderweg moest men goed opletten en letters verzamelen. Marije Adema had de prijs gewonnen. De oplossing was het woord Jubileum.

Vorig jaar moest de wandeltocht afgelast worden, dit jaar was het alle vier avonden prachtig wandelweer. Het bestuur bedankt alle vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat ze weer een prachtige avondvierdaagse hebben gehad. Bennie Wiersinga is één van de trouwe vrijwilligers van Avondvierdaagse Kollumerzwaag Veenklooster. Jarenlang heeft hij in het bestuur gezeten, maar ieder jaar weer is hij bereid om mee te helpen om de avondvierdaagse te doen slagen.

En natuurlijk is het bestuur erg trots, dat ze zoveel sponsoren hebben. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om de Avondvierdaagse met alle activiteiten, disco, suikerspin en cadeautjes iedere dag erbij, mogelijk te maken.