EK limiet en NK plaatsingen voor WSBF

SURHUISTERVEEN – Op de laatste plaatsingswedstrijden voor de Nederlandse kampioenschappen, die afgelopen weekeinde gehouden werden in Den Bosch, waren leden van WSBF zeer succesvol.

Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie wist met haar partners Lisanne Hulder en Inge Speerstra niet alleen de gouden medaille te verdienen, maar ook voor de derde keer het limiet te halen voor de Europese kampioenschappen, die in oktober gehouden worden in Holon, Israël.

Xiao Mei en haar partners trainen bij topsportstichting Acro Academy en vormen een combinatieteam acro academy/WSBF Surhuisterveen. De komende maanden perfectioneren zij hun oefeningen om zich voor te bereiden op hun grote doel: de finale van het EK.

Ook Inge Stienstra uit Houtigehage kwam in actie. Met haar partner Carola van Dijk vormt zij een damespaar in de pupillen, en ook zij zijn een combinatieteam met WSBF Surhuisterveen. Deze leeftijdscategorie is te jong voor deelname aan het EK, dus voor Stienstra ging het om de plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen. Met een prachtige oefening én de hoogste score van de dag wisten zij zich te onderscheiden. Daarmee gaan zij vol vertrouwen naar de Nederlandse kampioenschappen, die op 23 juni gehouden zullen worden in Ahoy Rotterdam.