Adonis Sportacrobatiek tijdens IAG 2019 Den Bosch

Den Bosch - Woensdag 29 mei 2019 vertrok de delegatie met 17 teams namens Adonis Sportacrobatiek richting Den Bosch, waar het IAG (International Ascension Gymnastics) 2019 werd gehouden.

Na 2 kwalificatiedagen waarbij de teams hun oefeningen aan de jury mochten presenteren bleek dat Adonis met een 100% score alle mogelijke finaleplekken had behaald.

In de spannende finale van zaterdag 1 juni bleef het tot in de laatste minuten spannend en werden er uitmuntende scores neergezet. Hierdoor mochten zes teams het podium betreden en hun felbegeerde en verdiende internationale medaille in ontvangst nemen.

Het hoogste podium werd betreden door Junioren 2 trio Nienke Woudstra, Silke Kroese en Charlotte Suurd.

Tweemaal zilver was bij de junioren 2 duo Anniek Rütze en Jiska Batema, en het A-jeugd duo Demi Vogel en Elisa Banus, op de voet gevolgd door hun clubgenoten Indy Gjaltema en Chanel Dewnarain die het brons omgehangen kregen.

Het pupillenduo Jannie Bos en Kari Sietzema wisten met een hoge score brons te bemachtigen.

In een sterk deelnemersveld wisten de trio’s Wietske de Klein, Esmee de Graaf, en Amerins Venema en het pupillenduo Roos Jonkman, Lieke Bakker, en Merel Veenstra prachtig te presteren en mochten zij op een 4e en 5e plek plaatsnemen.

Zondag was de finale voor de B-lijn-teams.

De eer was hiervoor aan de 2 B-junioren trio’s. Het goud mochten Maureen de Wit, Charisse Delfsma en Leyan Hieuw Kin Koen (combinatie GVAV-Rapiditas) in ontvangst nemen, gevolgd door B-junioren trio Alissa Stoit, Melanie Jager en Amelie Popma. Zij mochten vandaag door een schitterende balansoefening het zilver mee naar huis nemen.

Het B-senioren trio Nina, Ilse en Marrit (combinatie SV Donkerbroek) mistten nipt het podium ondanks hun keurige oefeningen, zij belandden hiermee op een uitstekende 4e plek.

Met het neerzetten van deze geweldige prestaties mocht Adonis Sportacrobatiek zelfs nogmaals het podium betreden om de felbegeerde beker van de teamcup in ontvangst te nemen.