Wêz Handich/DOW boekt opnieuw zege

UFFELTE – Wêz Handich/DOW boekte in Uffelte een overwinning op hekkensluiter Koru: 10-19.

Beide teams leken opstartproblemen te hebben. Waarschijnlijk had de hoge temperatuur hiermee te maken: het kwik tikte namelijk 31 graden aan. Het duurde enkele minuten voordat het eerste doelpunt werd gemaakt door de blauwhemden.

Kort daarop volgden nog twee treffers, waarna Koru voor het eerst de korf wist te vinden: 1-3. In het restant van de eerste helft scoorden de blauwhemden weinig, maar werd er wel uitstekend verdedigd. De ruststand bedroeg 2-9.

Na een aantal tactische tips van coach Ljibbe Kuipers en een kort moment van verkoeling kon de tweede helft beginnen. Al snel na de hervatting vond Wêz Handich/DOW de korf weer: 2-10. Koru was vastbesloten de tweede helft meer weerstand te bieden. Dit resulteerde al snel in twee doelpunten: 4-10. Gelukkig bleven de blauwhemden scoren en werd het gat nooit kleiner dan zes treffers. In de slotfase liep de ploeg van Kuipers uit naar 10-19.

Zondag 16 juni speelt Wêz Handich/DOW de laatste veldwedstrijd van het seizoen. Tegenstander is Rodenburg , de nummer drie van de competitie. Bij winst of gelijkspel is Wêz Handich/DOW kampioen in de tweede klasse. Alle support bij de wedstrijd is daarom welkom.