Flamingo’s niet in goede doen

EMMEN – Met een uitgedunde selectie brak Flamingo’s geen potten tegen het al gedegradeerde EKC 2000. Na een redelijke start gingen de geelhemden kopje onder. Een niet verwachte 17-15 nederlaag was het resultaat.

Ondanks de hitte kende Flamingo’s geen slechte start. Er werden veel kansen gecreëerd, maar door een gebrek aan scherpte ook gemist. Toch werd dankzij een inloop bal van Elisabeth Leenstra en een schotje van Ronald Algra een 1-3 voorsprong gepakt. Halverwege de eerste helft kwamen de Emmenaren echter langszij. Al snel liep Flamingo’s achter de feiten aan. Een door Wieger van der Wolf benutte strafworp, waardoor de stand op 9-8 kwam, mocht niet baten. Met een tot nadenken stemmende 11-8 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft kon Flamingo’s de bakens niet verzetten. Verdedigend was het niet goed genoeg, waar EKC van profiteerde. Omdat zo nu en dan de korf wel werd gevonden, werd de achterstand van Flamingo’s nooit groot. De als speler ingevallen trainer coach Janco Slingerland scoorde 15-13. Even leek Flamingo’s, na rake afstandsschoten van Tjerk Hamstra en Martein Visser die een stand van 16-15 opleverden, terug te komen in de wedstrijd. EKC liet het zover echter niet komen en sloot de wedstrijd af met een zeer verrassende 17-15 zege. Voor Flamingo’s een flinke tegenvaller.

Over twee weken speelt de De Haan Westerhoff-formatie om 15.30 uur op sportpark De Swadde haar laatste thuiswedstrijd tegen het sterke Rood Wit uit Wezep.  Er zal de geelhemden alles aan gelegen zijn om het seizoen dan goed af te sluiten.

Scores Flamingo’s: Wieger van der Wolf (4), Elisabeth Leenstra (3), Tjerk Hamstra (2), Ronald Algra (2), Martein Visser (2), Janco Slingerland.