Beker voor voetbalmeiden Broekster-Wâlden

ZUIDLAREN De meiden onder 19 van Broekster-Wâlden hebben de noordleijke beker gewonnen door Helpman uit Haren in de finale te verslaan.

Dit was de tweede achtereenvolgende finaleplek voor de Broekster-Wâlden en na de vorige verloren te hebben van Gorecht wilde men deze koste wat kost winnen.

Toch kwam Helpman door miscommunicatie in de achterhoede tussen keepster Amira Bouslimi en Anna Freerkje de Vries al snel op een 1-0 voorsprong. Het antwoord kwam snel door een zeer goed doorzetten van Martine de Boer die haar ingeschoten bal via een kluts ietwat gelukkig in het doel zag ploffen. Even later werd het zelfs 2-1 toen een verdedigster van Helpman onder druk van spits Maaike Visser de bal in eigen doel kopte. Vlak voor rust wist Martine na een mooie soloactie de 3-1 te scoren.

De wedstrijd was echter allerminst gespeeld en trainer Patrick Maijs moest alles aanspreken om zijn ploeg geconcentreerd te houden. Het hoge speltempo en het warme weer begonnen zijn tol te eisen. Helpman werd sterker en sterker en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Echter een heel mooie aanval van Broekster-Wâlden over veel schijven werd beheerst afgerond door spits Maaike en de 4-1 bracht rust in de ploeg. Helpman kwam nog wel tot 4-2 maar verder lieten de vrouwschappen van Patrick Maijs het niet komen en de grote beker werd verdiend meegenomen naar de Wâlden.