Bijna 70 aanmeldingen voor Dockumer Granaet Rally

DOKKUM – Voor de tweede editie van de Dockumer Granaet Rally zaterdag 15 juni hebben zich bijna 70 equipes aangemeld.

Zij gaan een route afleggen die is uitgezet door Arthur Denzler, een zeer ervaren rallyrijder. De dag begint met een ontbijt bij Brouwerij Dokkum, waarna er vanaf negen uur wordt opgesteld op de Grote Breedstraat in Dokkum. Hier wordt vanaf half tien begonnen met starten. Tussen de equipes zit telkens een minuut starttijd, waardoor de start meer dan een uur duurt. De finish is ook weer bij de Brouwerij.

Goede doel

De rally is een initiatief van Lions Club Noord Oost Friesland, Lions Club Dokkum Bonifatius en Rotary Dokkum en wordt gereden voor de stichting Altijd Doen uit Dokkum. Deze stichting zet zich in voor ouders die door gebrek aan financiële middelen niet de mogelijkheid hebben om leuke dingen te ondernemen met hun kinderen. Er zijn dit jaar drie hoofdsponsororen: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Probo en Bourguignon.

Tweede editie

Het is voor de tweede keer dat de Dockumer Granaet Rally wordt georganiseerd. Ten opzichte van de eerste editie zijn er een aantal nieuwe elementen. In beide klassen zijn tijdcontroles, in zowel de tourklasse met bolletje pijl route als in de sportklasse voor ervaren equipes. Na de lunch is er een herstart op tijd. De inschrijving van de Dockumer Granaet Rally is inmiddels gesloten, dus opgeven is niet meer mogelijk.