Team Singelland VO Surhuisterveen Nederlands kampioen Minitrampoline Springen

ARNHEM Vrijdag 7 juni is het team Minitrampoline Springen van Singelland VO Surhuisterveen Nederlands kampioen geworden tijdens The School Final in Papendal.

Het team bestaat uit Marrit Sytzema, Lindsey Wassenaar, Janine Alma, Hannah Tempelaar, Marieke Hoogsteen, Chaluna van der Elst en Irna van der Heide.

Zowel op het onderdeel Minitramp, als Minitramp Kast hebben de meiden goed gesprongen. José van der Wiel, LO docente op VO Surhuisterveen, vertelt: “We hadden niet de moeilijkste sprongen, maar wel allemaal netjes uitgevoerd. Er werd gesprongen tegen 15 teams. Tijdens de prijsuitreiking waren we super blij en verrast; we hebben de eerste prijs en zijn Nederlands kampioen. Wat een super resultaat!”

Ook de hardlopers Arend Veenstra en Niek Wassink, die meededen aan het onderdeel veldloop, hebben het heel goed gedaan. Zij zijn met het team van Singelland eerste geworden in de categorie eerste klas. Het team waar Bauke Tuinstra in zat, is buiten de prijzen gevallen.

The School Final is onderdeel van Olympic Moves en wordt georganiseerd door KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland. Geselecteerde teams van ruim 300 middelbare scholen worden afgevaardigd naar de regionale Olympic Moves finales, waarin zij strijden om een plek in The School Final. De circa 6000 winnaars van deze regionale finales strijden in deze finale om het kampioenschap voor scholen./