Piter Jelles trakteert geslaagden op taart

LEEUWARDEN – Voor een groep geslaagde leerlingen van Piter Jelles was het gisteren dubbel feest. De openbare scholengemeenschap trakteerde namelijk op taart.

 Wie het speciale Piter-Jelleswimpel buiten liet wapperen, maakte kans op een smakelijke slagroomtaart. ,,Op zoek naar de speciale wimpels, reden we kriskras door de provincie”, zegt Elisabeth Winia namens Piter Jelles.

Alle geslaagden kregen woensdag een speciale Piter-Jelleswimpel mee naar huis. Waar het speciale taartteam een wimpel zag, werd gestopt en op taart getrakteerd. ,,We hebben uiteindelijk twintig taarten bezorgd”, aldus Elisabeth die in de auto werd vergezeld door haar zusje Gesina. ,,We hebben samen zeven onvergetelijke uren meegemaakt.”

De grootste glimlach lag op de mond van Fransje Meijerink die met goed gevolg het stedelijk Gymnasium heeft afgerond. De taartbezorgers troffen Fransje in haar woonplaats Bitgummole. ,,Ik had echt niet verwacht jullie hier tegen te komen. Geweldig!”

De trakteeractie van Piter Jelles vond voor het derde jaar in successie plaats. En wat de school betreft, wordt het een traditie.