DTS geeft de zege uit handen tegen Invicta

SURHUIZUM - DTS verloor de slotwedstrijd van het seizoen met 12-15 van Invicta.

Beide korfbalteams waren voorafgaand aan het duel al zeker van een plek in de middenmoot. Het ging dus eigenlijk alleen maar om de eer. Voor DTS was dit de laatste wedstrijd onder leiding van coach Jan Wagenaar, die de club na drie mooie seizoenen gaat verlaten. Een overwinning zou een positieve afsluiting van een over het algemeen goed veldseizoen betekenen.

DTS opende de score met een doorloopbal. Invicta nam vervolgens de leiding al redelijk snel over. Tot een stand van 4-4 hielden de ploegen elkaar in evenwicht, waarna DTS met een serie doelpunten afstand nam van Invicta. De gasten vonden echter de aansluiting en bleven daarmee in het spoor van de Broekenhuisformatie. Dit resulteerde in een 8-10 stand bij rust. 

In de beginfase van de tweede helft vergrootte DTS de voorsprong tot tweemaal toe naar drie doelpunten verschil. In het restant van het duel kwam echter alleen Invicta nog tot scoren. DTS rondde geen kansen meer af en liet de winst langzaam uit handen glippen. De wedstrijd eindigde bij een stand van 12-15 in het voordeel van Invicta.