Sloop OBS Pof. Casimir Kollum in volle gang

KOLLUM - De voorbereiding voor de sloop van Professor Casimir school Kollum aan de Gerrit Bleekerstraat te Kollum is in volle gang. Het schoolgebouw wordt van binnen geheel gestript en asbest vrij gemaakt. Sloopwerkzaamheden worden verricht door Jansma- van Dijk uit Buitenpost in opdracht van aannemingsmaatschappij Pijnacker B.V uit Kollum. Het gebouw moet plaats maken voor speel en parkeerplaats voor de Campus.

De leerlingen van de Professor Casimir school en de Koningin Julianaschool gaan na de vakantie tijdelijk naar het Lauwers College Kollum. Bouwgroep Dijkstra Draisma begint in september met de bouw van het Kindcentrum. In de eerste helft van 2020 wordt het opgeleverd.

Beide scholen behouden hun eigen identiteit, maar maken efficiënter gebruik van de ruimten. Met de basisscholen CBS Koningin Juliana en OBS Prof. Casimirschool en de peuterspeelzaal en BSO van TIKO onder één dak heeft Kollum een volwaardig Kindcentrum. Het gebouw komt op de locatie van de Koningin Julianaschool. Deze moet nog worden gesloopt.