Droom Nel Verbeek blijft levend in prentenboek

Haar hart lag op Ameland. Op de veerboot al klopte het hart van Nel sneller. Op weg naar het eiland waar ze als kind opgroeide, speelde en plezier maakte.

Zon, het strand, de ruisende zee, familie en vrienden. Het ouderlijk huis waar ze wegzonk in haar dromen met vaak kinderen in de hoofdrol. Het was altijd weer een echt thuiskomen in het dorp Hollum, waar de lichtstralen van de vuurtoren haar verwarmden.

Haar idee, een muzikale voorstelling maken voor kinderen over Ameland, bleef sluimeren tot Joke Pars, Gert Jan Verbeek, Annelotte Verweij en George het initiatief namen tot het prentenboek ‘Lot en Bas naar Ameland’. Een boek waarin de liefde voor en vakantieplezier op een eiland wordt onderstreept. De foto’s en illustraties vormen voor jongeren maar ook voor veel ouderen een herkenning van hun verblijf op het eiland.

Op 21 april vond de presentatie van het boek plaats in kinderboekwinkel De Toverlantaarn te Leeuwarden en op 26 april bij George Pars Graanhandel te St. Jacobiparochie. Het boek is verkrijgbaar bij Kinderboekwinkel De Toverlantaarn en bij de Friese en Groningse vestigingen van boekhandel van der Velde. Wethouder mevrouw Ellen Bruins Slot heeft op 14 mei ‘Lot en Bas’ in ontvangst genomen op het gemeentehuis te Ballum op Ameland. Het boek is op Ameland verkrijgbaar bij De Hoge Stoep, boekhandel Van den Brink, Primera, Klein Vaarwater, ’t Koaikershuus, Bij Risje, VVV en in Holwerd bij Wagenborg Plaza. De Stichting Klei & Zand doneert de opbrengst van dit prentenboek aan kinderen en jongeren met psychische problemen.

Lot en Bas naar Ameland, uitgave Stichting Klei & Zand, St. Annaparochie. Tekst: Joke Pars; illustraties: Annelotte Verweij; foto: Gert Jan Verbeek. Prijs: 12,50

NUR 273 ISBN 978 90 903 1656 7