Dörpstuun Grootegast maakt weer kans op forse bijdrage

Grootegast - Dörpstuun Grootegast maakt kans op een bijdrage van 10.000 euro van de ANWB. Eerder kreeg het project al 5000 euro van het Menzis Fonds.

In beide gevallen gaat het om bedragen die worden toegekend op basis van het aantal stemmen dat op de genomineerde projecten is uitgebracht. Het Dörpstuun Team deed eerder met succes een oproep om te stemmen, wat uit het Menzis Fonds een bijdrage van 5000 euro opleverde.

Race

Vanaf dinsdag 13 augustus is het project in de race voor een bijdrage uit het ANWB-Fonds. Dit keer gaat het zelfs om 10.000 euro. Per provincie kan slechts een project winnen. Vorig jaar wonnen in heel Nederland nog 35 projecten, waaronder speeltuinen in Drachten en Beetsterzwaag.

In het ANWB-tijdschrift De Kampioen wordt deze maand aandacht besteed aan de tuintjes, die dankzij de steun steeds dichter bij uitvoering komen. ,,Van die 10.000 euro kunnen wij samen mooie dingen doen voor de dörpstuun’’, aldus het Team.

Groen buurthuis

De Dörpstuun moet het groene buurthuis van Grootegast worden. Een tuin voor iedereen, een plek waar jong en oud samen komen, een praatje kunnen maken en kunnen genieten van al het groen. De tuin wordt Ontmoetingstuun, Leer- & schooltuun en Beweeg- & beleeftuun.

De Dörpstuun moet een plek worden voor een gezonder en gelukkiger Grootegast, zo is het doel. De tuin komt in het hart van het dorp, rondom woonzorgcentrum Het Hooge Heem. Dat maakt de Tuun goed bereikbaar en er zijn faciliteiten als toiletten, een keuken en een grote zaal. Deze locatie en alle activiteiten zorgen er voor dat jong en oud elkaar ontmoeten.

Scholen en fysio

Ook de omringende scholen kunnen er gebruik van maken om hun leerlingen in workshops over de natuur te leren. De Dörpstuun kan verder als maatschappelijke stageplek fungeren en stimuleert mensen om natuurlijk te bewegen. Zo kan de tuun ook worden gebruikt voor beweeglessen en revalidatie via fysio.

Stemmen op de dörpstuun kan op www.anwb.nl/stem

www.dorpstuun.nl