De Buurtkamer op de koffie bij Bloemenparadyske

KOLLUM Dinsdagochtend had Tjerkje van der Laan van het Bloemenparadyske van Kollum de koffie klaar voor de dames en heren van de Buurtkamer van de Westereen. Met de vrijwilligsters Foekje de Haan, Griet Postma en Geke van der Meer had Cobie de Vries van Aanzet een gezellig uitstapje geregeld.

Aangekomen in Kollum ging men eerst koffiedrinken met eigengemaakte taart met pruimen van de pruimenboom op het erf, die dit jaar heel veel pruimen draagt.

Toen de zon ging schijnen, trok men, voor zover nodig, de laarzen aan en ging men kijken bij de bloemenpluktuin. Een heerlijk oord, om even te wandelen en bloemen te plukken.

De Buurtkamer wordt iedere dinsdagochtend gehouden in het Badhûs in de Westereen en wordt georganiseerd door Stichting het Bolwerk en Aanzet. De Buurtkamer staat voor elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Iedereen is welkom. Daar kan men gezellig koffiedrinken en wie dat wenst kan er blijven lunchen. De ene keer is er bingo, de andere keer gaat men creatief aan de slag of bijvoorbeeld sjoelen. Zo wordt er voor iedereen iets georganiseerd. Regelmatig maakt men een uitstapje buiten de deur. De belangstelling is prima, de mensen komen steeds terug. Meestal zijn er 20 deelnemers, een enkele keer zelfs 30. Nieuwe vrijwilligsters zijn welkom!

Foto’s Jantsje Wiersma