Klaas Sikkema (Schiermonnikoog) overleden

SCHIERMONNIKOOG - Op Schiermonnikoog is Klaas Sikkema overleden. Hij is 66 jaar geworden.

Sikkema was eigenaar van De Westerplas en cafetaria De Halte. Hij was jarenlang correspondent op het eiland voor deze krant.

Twee jaar geleden ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor onder meer zijn verdiensten voor het reddingstation Schiermonnikoog van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Van 1996 tot 2014 is Sikkema de Coördinator Communicatie en Fondsenwerving (CC&F) geweest van het reddingstation. In die periode is hij tevens van 2006 tot 2010 actief geweest als Coördinator Opleiden en Oefenen. In 2014 moest hij in verband met zijn gezondheid de intensieve PR taak als CC&F met pijn in het hart neerleggen. Klaas Sikkema bleef als lid van de plaatselijke commissie zeer betrokken bij het reddingwerk van de KNRM.

Klaas Sikkema heeft veel tijd aan de KNRM besteed. Hij verstuurde de verslagen van de reddingacties naar de regionale dagbladen, hij gaf lezingen op scholen die op het eiland op kamp waren, hij wierf donateurs tijdens de verschillende evenementen van de KNRM, zoals de landelijke Reddingbootdag.