Stertil Group versterkt positie in Frankrijk

KOOTSTERTILLE - Stertil Group B.V. in Kootstertille heeft per 1 juli de Franse verkooponderneming Dock Products France overgenomen van zijn distributeur Schiltz n.v. in België.

Sinds 1985 was Schiltz de exclusieve distributeur voor het Stertil Dock Products-assortiment in België en sinds 2007 ook in Frankrijk. Dit bedrijf heeft een uitstekende reputatie en een goede verstandhouding met lokale en internationale bedrijven, met een breed scala aan klanten in de logistieke, distributie- en material handling industrie.

Focussen

Schiltz wilde zich focussen op een groeiende positie in de Belgische markt voor loading bay equipment oplossingen. Door de overname kan de Stertil Group BV haar activiteiten in Frankrijk laten groeien, terwijl Schiltz zich kan concentreren en uitbreiden in zijn thuismarkt België.

Stertil Dock Products France levert een compleet assortiment loading bay equipment aan de Franse markt. Dominique Van Nieuwenhove zal zijn rol blijven voortzetten als leider van de Franse organisatie. Denis Brondel, de huidige Managing Director van Stertil Equip is benoemd als Managing Director van Stertil France.

Ambitie

Stertil was al enkele jaren in gesprek met Schiltz over de overname van de Franse tak, vertelt Bennie Stapensea, Marketing & Sales Director van de Stertil Group B.V: ,,We hebben al jaren de ambitie om Stertil Dock Products te laten groeien en onze positie in de Franse markt van loading bay equipment te verstevigen. Daarom is destijds al besloten om de naam van het Franse bedrijf van Schiltz te veranderen in Stertil Dock Products France. Zo konden we merkbekendheid voor de Stertil handelsnaam in heel Frankrijk creëren.’’

De Stertil Group, met het hoofdkantoor in Kootstertille, ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hoogwaardige producten voor garages, de logistieke en transportmarkten. De Stertil Group heeft wereldwijd 460 werknemers en 10 Stertil-dochterondernemingen, met 230 werknemers op de productielocatie in Kootstertille. Daarnaast wordt er geroduceerd in de VS en China. De Stertil Group heeft eigen verkoopkantoren in de VS, Duitsland, Frankrijk, het VK, China, Nederland, Polen en Turkije en mondiaal meer dan 80 exclusieve distributeurs. De Stertil Group heeft een eigen innovatieafdeling met een uitgebreid research & development.

Toewijding

Stertil Dock Products ontwikkelt en levert al bijna vijftig jaar superieure laad- en losoplossingen op maat voor distributiecentra en magazijnen op internationaal niveau. De loading bay dock solutions zijn het resultaat van langdurige ervaring, voortdurende investeringen in innovatie en toewijding aan de logistieke en distributie-industrie. Schiltz n.v. levert al meer dan 65 jaar technische producten in de metaal- en staalindustrie en sinds 1970 technische installaties voor professionele dockingapparatuur voor het laden en lossen van voertuigen. Een groot deel van de apparatuur wordt geproduceerd in de Stertil Dock Products fabriek in Kootstertille.