Drie routes voor tweede DTD Doarpenrintocht

Kollumerzwaag - Dorpshuis De Trije Doarpen houdt zaterdag 21 september de tweede Doarpenrintocht. Er zijn drie afstanden: 5, 17,5 en 30 kilometer.

De start en finish zijn gepland rondom het dorpshuis van Kollumerzwaag De Trije Doarpen. Deze Rintocht is bestemd voor jong en oud en niet gebonden aan een vereniging. De kortste route (5 kilometer) is een rondje Kollumerzwaag voor de jonge wandelaars, gezinnen met kinderen en starters.

De route van 17,5 kilometer is een grotere ronde, waarbij de dorpen rondom Kollumerzwaag worden bezocht. De wandelaars van de langste route (30 kilometer) volgen een compleet nieuwe route. Hierbij worden dorpen uit de drie gemeenten (Dantumadeel, Achtkarspelen en Noard-East Fryslân) bezocht.

Voor de natuurliefhebbers zijn de drie routes uitgezet over de mooiste wandelpaden rondom deze dorpen. De liefhebbers van cultuur en muziek worden verrast met optredens van artiesten uit Kollumerzwaag en omstreken. Jonge theatermakers, een popkoor, country en een vleugje rock and roll krijgen onderweg de ruimte en gelegenheid om hun kunsten te tonen.

Deelnemers aan de 30 km kunnen starten tussen 8.30 en 9.00 uur, de 17,5 km tussen 10.00 en 10.30 uur en de 5 km tussen 13.00 en 13.30 uur. Bij de finish waar iedereen rond 15.00 uur wordt verwacht, wordt opgetreden door de tweemansband My Old Suitcase.

Deelnemers kunnen kaarten bestellen op de website www.detrijedoarpen.com (link naar DTD Doarpenrintocht 2019).