Wetterskip laat wandelaars polder De Putten ontdekken

Eastermar - Wetterskip Fryslân houdt zaterdagmiddag 21 september tussen een en vijf uur de speciale Ontdek de Polder wandelroute bij polder De Putten.

Wandelaars duiken in de wereld van inlaatduikers, keringen en gemalen, bekijken een unieke plek voor planten, vogels en vissen, beklimmen het oude gemaal en genieten van een prachtig weids uitzicht over de polder, waar natuur nieuwe ruimte en kansen heeft gekregen. Ook kunnen ze zich laten verrassen door een muskusrattenvanger van Wetterskip Fryslân.

De wandeling leidt langs zes bijzondere punten, waaronder een uitkijkpunt op de plek van het oude gemaal van Wetterskip Fryslân. Van daaruit hebben wandelaars een prachtig uitzicht over de polder De Putten en het meer De Leijen. De wandeling biedt kans op het spotten van veel soorten vogels, zoals wilde zwanen en ganzen. De wandelroute kan mét een Wetterskipper worden gelopen, maar wandelaars kunnen het gebied ook zelf verkennen aan de hand van een kaart. Er zijn twee wandelroutes van respectievelijk 2,6 en 4,3 km.

Start is bij de Mienskerwei in Eastermar. Deze activiteit is onderdeel van de Centrale As – Weide, Sompe en Wâldwykein.