Feanwâlden vraagt met vuile was aandacht voor situatie MFC

Door heel Feanwâlden hebben dorpsbewoners maandagavond ‘vuile was’ gehangen om aandacht te vragen voor de situatie rond het nieuwe multifunctioneel centrum in het dorp.

De plannen voor het centrum, MynSkip, bestaan al jaren maar staan nu onder druk doordat de gemeente Dantumadiel een fors tekort heeft op de begroting. Daags nadat dit tekort naar buiten werd gebracht, meldde de gemeente het al toegezegde miljoen aan subsidie te heroverwegen.

,,Het is een project waar de gemeente al fors in heeft geïnvesteerd, waarvoor alle lichten op groen stonden en waaraan nog één handtekening ontbreekt. Mocht de gemeente negatief besluiten, dan zal dit betekenen dat gedurende een lange reeks van jaren er geen Mienskipscentrum in Feanwâlden zal zijn’’, schrijven vertegenwoordigers van het dorp op Facebook. Ze vragen dan ook met klem om de plannen wel door te zetten.

Lees ook: Feanwâlden: ‘Dorpshuis wordt duurder door uitstel’

Momenteel wordt het oude dorpshuis, De Mienskip, nog gebruikt. Dat wordt volgend jaar echter gesloten. Dan hebben onder meer het jeugd- en ouderenwerk geen onderdak meer.

Dinsdagochtend ontbijt de gemeenteraad in De Schierstins. De vuile was is een boodschap van het dorp aan hen. ‘Feanwâlden staat in zijn hemd. Mfc weggestemd’, leest een spandoek.