Eerste paal voor Kindcentrum Kollum

Kollum - De start van de bouw voor het kindcentrum aan de Tjerk Hiddesstraat in Kollum is vandaag officieel begonnen.

Wethouder J.D. de Vries gaf het startsein voor de bouw met het slaan van de eerste heipaal onder het toeziend oog van ruim vierhonderd kinderen, genodigden en belangstellenden.

De basisscholen professor Casimir en Koningin Juliana waren beide toe aan een nieuw onderkomen. De leerlingen van de beide scholen zijn vanaf de start van dit schooljaar ondergebracht in het voormalige en aangepaste Lauwers College. In het nieuwe gebouw worden de scholen cbs Koningin Julianaschool, obs Professor Casimirschool, de peuteropvang en een BSO-groep van Tiko Kinderopvang onder één dak gehuisvest.

Vooraf werden vanuit de scholen en TIKO tijdscapsules gevuld. De kinderen hebben vooraf nagedacht wat je het beste in zo’n capsule kunt stoppen, die misschien pas over 50 jaar weer naar boven wordt gehaald. Ze laten hiermee een beeld achter van deze tijd én wat ze willen geven naar de toekomst.

De capsules werden in de grond gezet door de directeuren van cbs Koningin Juliana, Paul Boersma, de directeur van obs prof. Casimir, Eliane Sipma en een leidster van Tiko, samen met 6 kinderen.

Vervolgens werd door de kinderen een lied gezonden onder leiding van Jelle B.

Foto’s Sake Beerstra