Snelheidsduivels van de weg gehaald bij Marrum en Leeuwarden

Het Team Verkeer Noord-Nederland van de politie heeft woensdag twee bestuurders van de weg gehaald wegens forse snelheidsovertredingen, en andere zaken.

Woensdagmiddag werd de eerste snelheidsduivel betrapt bij een lasercontrole op de Kleasterdyk tussen Wânswert en Marrum. Een 20-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân scheurde daar met 139 km/h voorbij waar 80 als limiet geldt. De beginnend bestuurder werd even verderop op de Nieuweweg in Marrum staande gehouden, waarna hij direct zijn pasje mocht inleveren.

Daar verklaarde hij recent ook al te zijn beboet voor een snelheidsovertreding van 49 km/h. De politie laat weten dat de kans groot is dat hij zijn rijbewijs voorlopig kwijt is.

Later die dag maakte een andere bestuurder uit eveneens Noardeast-Fryslân het nog bonter op de N31 bij Leeuwarden. De 26-jarige man werd geklokt op 165 km/h waar 100 is toegestaan. Daarnaast bleek hij überhaupt niet in bezit van een rijbewijs en was hem al eerder de rijbevoegdheid ontzegd. Voor alle drie zaken kreeg hij proces-verbaal.