By Buuf al 14 edities ongeëvenaard

De Westereen - ‘By Buuf’ organiseerde voor de 14e keer een tweedekans kinderkleding- en speelgoedbeurs in het Badhûs in De Westereen.

Bij de opening om 10.00 uur stonden er ruim 200 bezoekers klaar om naar binnen te mogen. Van 120 deelnemers waren er zo’n 500 tassen met kinderkleding, speelgoed, babyspullen en andere kindgerelateerde items. Deze waren in de dagen daarvoor door 65 vrijwilligers.

Er waren dan ook weinig big shoppers die niet tot aan de rand toe gevuld waren. Een kassateam van 25 dames zorgde ervoor dat de doorstroom goed was bij het afrekenen.

Het goede doel dat voor deze editie gekozen was, Terre des hommes, mocht zo’n 30 zakken met overgebleven spullen ophalen. Na verkoop in hun winkel kunnen zij hiermee een aantal projecten steunen in binnen- en buitenland. Deze zijn gericht op het stoppen van kinderuitbuiting.

De volgende editie van By Buuf zal komend voorjaar plaatsvinden. Dat het de vijftiende wordt, is voor de organisatie reden er een extra feestelijk tintje aan te geven.

Foto’s Jantsje Wiersma