Themadienst met liederen van Willem Barnard

SURHUISTERVEEN - In de Doarpstsjerke van Surhuisterveen is zondag 20 oktober vanaf 14.00 uur een themadienst met liederen op tekst van Willem Barnard.

Willem Barnard, volgend jaar is het honderd jaar geleden dat hij werd geboren, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het Nederlandse kerklied in de tweede helft van de 20ste eeuw. Hij was een van de dichters die mee hebben gewerkt aan de nieuwe psalmberijming die sinds 1967 in veel Nederlandse kerken wordt gezongen. Maar hij maakte ook eigen liederen waarvan een groot aantal terecht is gekomen in het Liedboek voor de Kerken uit 1973, zoals Een mens te zijn op aarde, Wat zijn de goede vruchten en Wij moeten Gode zingen.

Ook in het nieuwe liedboek uit 2013 zijn veel liederen van Barnard opgenomen. Een aantal daarvan zal worden gezongen in de dienst. De liederen worden gezongen uit het liedboek en bezoekers wordt verzocht een eigen liedboek mee te nemen. Muzikale medewerking is er van Lybrich Visbeek en Saskia Westerik, dwarsfluit, Andries van der Merk, trombone en Geert van der Heide, orgel. De dienst wordt georganiseerd door de Commissie Diensten Doarpstsjerke.