Veel mensen halen de griepprik en maken kennis met nieuwe huisarts Hartman

Kollum - Dinsdagochtend was het druk bij de huisartsenpraktijk van Bergervoet in Kollum. Veel mensen haalden de griepprik.

Tevens konden patiënten kennismaken met huisarts Kitty Hartman. ,,Wij wonen met ons samengesteld gezin in de gemeente Westerkwartier. Wij mogen graag de rust en ruimte op zoeken, zeilen, wandelen, fietsen of gewoon lekker op de bank een boek lezen. Ik heb vooral in Friesland, bijna 3 jaar voornamelijk in Gorredijk, waargenomen en kan inmiddels redelijk goed Fries verstaan, praten nog niet. Mogelijk dat de inwoners van Kollum en omstreken mij nog wat meer Fries kunnen leren. Ik zie er naar uit om met ingang van 28 oktober in Kollum te starten als huisarts samen met collega Bergervoet.

De griepprik wordt gratis aangeboden aan kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Wie na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in het lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden. In Nederland laten bijna vier miljoen mensen per jaar zich tegen de griep vaccineren. Ongeveer 80% van deze mensen valt binnen de groep met een verhoogd risico.