Verkeersproject Prof. Casimirschool Kollum

Kollum - Dinsdagmorgen stond voor de kleerlingen van OBS Prof Casimirschool in Kollum het verkeersproject ‘Verkeersflits’ op het programma.

Bij de verkeersflits kreeg elke groep 2 uur verkeersles. Groep 3 en groep 4 oefenden op het schoolplein fietsvaardigheden op een parcours. Vaardigheden zijn het lopen met de fiets, zittend wegfietsen, achteromkijken, hand uitsteken, uitkijken, snelheid minderen, remmen met de voet aan de grond, eenvoudige slalom en een grote cirkel fietsen om de stuurvaardigheden te oefenen.

In groep 5 en 6 werd het thema remweg behandeld. De leerlingen mochten de remweg inschatten van een auto en meerijden in de auto. Ook de thema’s gordelgebruik en bagage werden behandeld. Aan de hand van een grote tractor met aanhanger werd de dode hoek uitgelegd.

De groepen 7 en 8 behandelen afleiding op de fiets. Wat doet het bellen, appen en muziek luisteren met je verkeersgedrag? Deze les wordt aangevuld met praktijkles. Door middel van een simulator konden zij ervaren wat zij zojuist hadden geleerd.

Foto’s Sake Beerstra