Echtpaar Kuipers uit Burum zestig jaar getrouwd

Burum -Sake en Tietje Kuipers-Slagter uit Burum zijn zestig jaar getrouwd. om het echtpaar te feliciteren met dit heuglijk feit. Van de gemeente kreeg het echtpaar een afschrift van de huwelijksakte uit handen van de Wethouder Jelle Boerema.

Sake, geboren in Groningen in 1936 en Tietje Slagter, geboren in Dokkumer Nieuwe Zijlen in 1935, vierden zaterdag het feest ter ere van hun 60-jarig huwelijk in het dorpshuis van Burum.

Sake en Tietje ontmoetten elkaar tijdens een winkelweek in Grijpskerk, trouwden in het gemeentehuis van Kollum. Uit hun huwelijk zijn 2 zoons en 2 dochters geboren, inmiddels is de familie uitgegroeid tot 13 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Sake werkte 36 jaar bij Enitor, nu Essentra Extrusion BV in Buitenpost. Samen zijn ze al meer dan 40 jaar koster van de Open hofkerk in Burum.

Dinsdag kwam wethouder Jelle Boerema op bezoek in Burum. Hij had voor hen de originele trouwakte meegenomen, keurig ingelijst en ingepakt, een bijzonder geschenk. Er was namens de gemeente Noardeast-Fryslân al een boeket bloemen bezorgd.