Nationaal schoolontbijt op de Koningin Julianaschool

KOLLUM - Donderdagmorgen begon de schooldag op de Koningin Julianaschool te Kollum anders dan anders, namelijk met een schoolontbijt.

De kinderen kregen deze ochtend een ontbijt aangeboden door het Nationaal Schoolontbijt. Je dag beginnen met een goed ontbijt geeft je letterlijk en figuurlijk energie: zowel in voedingskundig opzicht als in sociaal opzicht (gezellig samenzijn). Het was een zeer geslaagd schoolontbijt.

Naast het brood kregen de kinderen jam, smeerkaas, boter, yoghurt, muesli, fruit en een glas melk. Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood. De bedoeling is om het belang van een goed ontbijt onder de aandacht te brengen van schoolkinderen, ouders en leerkrachten.

Het Nationaal Schoolontbijt kiest elk jaar een of meerdere goede doelen. Doelen die kinderen een kans geven. De scholen die deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt dragen een kwartje per ontbijtje af aan die goede doelen. Zo helpen kinderen in Nederland kinderen ergens anders op de wereld.

Een half miljoen ontbijtjes

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten!

Foto’s Sake Beerstra