Pakjesbootdagen Dokkum: ‘Storm gooit roet in Sinterklaasfeest’

Dokkum - Vanaf 25 november vindt in navolging van het grote succes van de Pakjesbootdagen dit jaar de Pakjeshuisdagen plaats.

Organisator Dennis Amerongen van SINT INC. slaat samen met hoofdsponsors HEMA en Albert Heijn de handen ineen voor dit initiatief.

In de week van 25 november zullen honderden scholieren van verschillende basisscholen een bezoek brengen aan het Pakjeshuis. Museum Dokkum stelt dit jaar het Hellingshûs (Zuiderbolwerk 79) ter beschikking aan de Pieten.

Dennis Amerongen heeft er in elk geval veel zin in. “In navolging van de Pakjesbootdagen van afgelopen jaar, is er weer een spannende verhaallijn bedacht waarmee we de kinderen en leraren gaan verrassen!”

Een heuse storm gooit dit jaar roet in het eten. De voorbereidingen van het Sinterklaasfeest lopen in het honderd wanneer er duizenden cadeautjes, verlanglijstjes en tekeningen door de storm in het water terecht zijn gekomen. Weten de Pieten samen met de kinderen het Sinterklaasfeest op tijd te redden?!

In het weekend van zaterdag 30 november en zondag 1 december zal het Pakjeshuis voor winkelend publiek te bewonderen zijn. Zij kunnen een kijkje nemen in het Pakjeshuis om te zien en ervaren hoe alle pieten druk bezig zijn om alles in gereedheid te brengen voor pakjesavond. Ook kunnen kinderen hun verlanglijstje/tekening komen kleuren en inleveren bij de Pieten.

Klik op deze link en print de kleurplaat uit.

https://www.ndcmediagroep.nl/wp-content/uploads/2017/08/Kleurplaat.pdf

“Wie weet wat er te ontdekken valt, en is er misschien de mogelijkheid een glimp op te vangen van Sinterklaas zelf?!