Inval bij chalet op vakantiepark Klein Zwitserland in Sumar

Op vakantiepark Klein Zwitserland aan de Burgumermar (Sumar) heeft de politie donderdagochtend een inval gedaan in 1 chalet. Dat heeft te maken met een grootschalige operatie in Noord-Brabant.

,,Er is een huiszoeking in 1 chalet gedaan in Friesland. Dat is gerelateerd aan het onderzoek'', zegt een woordvoerder van de politie Oost-Brabant. Meer informatie zegt de woordvoerder momenteel niet te hebben.

Operatie Alfa

De inval in het Brabantse Lith maakt deel uit van Operatie Alfa, een politieonderzoek naar een criminele familie in Oss. De politie voert de operatie uit in samenwerking met specialisten van Defensie en de Belastingdienst. Het terrein wordt door meer dan honderd agenten uitgekamd.

De inval in Lith begon om 05.30 uur. Het kamp aan de Maasstraat in Lith is volledig afgesloten voor uitgebreid onderzoek. Er wordt onder meer gezocht naar geld, drugs en vuurwapens. Het onderzoek gaat meerdere dagen duren. Voor de bewoners is vervangende woonruimte geregeld.

Oss

Vorige week werd een een doorzoeking gedaan van een woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Daar werden in een verborgen ruimte automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijke explosieven gevonden. Drie mannen van 55, 48 en 26 jaar werden aangehouden. De 48-jarige man is Martien R., die geldt als de ‘godfather’ van Brabant. De mannen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, het bezit van vuurwapens en grootschalige drugshandel.

Ook in Berghem, Macharen en Oijen vonden vorige week doorzoekingen plaats. Daarbij werden onder meer harddrugs en chemicaliën voor de productie van synthetische drugs gevonden.

Bij Operatie Alfa, die een actie is tegen zogenoemde ondermijnende criminaliteit, zijn honderden medewerkers „zichtbaar en onzichtbaar” betrokken, aldus de politie.