Oefenen voor pitstop van Max op Doe Middagen VO Surhuisterveen

Surhuisterveen - Hoe is het op het voortgezet onderwijs? Om op die vraag antwoord te krijgen zette VO Surhuisterveen vorige week dinsdag en donderdag de deuren open voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen.

De leerlingen mochten vele actieve lessen beleven. Zo kregen ze bij geschiedenis een opdracht waarbij ze door vragen juist te beantwoorden een farao uit een piramide konden bevrijden. Bij de talen Frans, Duits en Engels werd de kennis getest aan de hand van popsongs. Bij wiskunde was er iemand verdwaald in het doolhof en moest deze door de juiste aanwijzingen weer op weg worden geholpen. Ook bij natuurkunde en biologie waren tal van opdrachten te doen.

Pitstop

VO Surhuisterveen biedt onderwijs voor vmbo, tl en havo. Voor de leerlingen die geïnteresseerd zijn in vmbo basis of kader was op de praktijkafdelingen veel te doen. Op de afdeling Bouw maakten de leerlingen een pindakaashouder, bij Zorg en Welzijn werd een pizza gebakken en bij Transport werden de leerlingen ingezet bij een pitstop.

In een recordtijd werden de wielen van een auto gewisseld, maar voordat de leerlingen aan het werk kunnen voor Max Verstappen moet er nog wel het een en ander gebeuren. Er kan echter nog veel geoefend worden door leerlingen die Mobiliteit en Transport gaan kiezen.

Ouders en leerlingen kunnen op donderdagavond 23 januari van 18.00 tot 21.00 uu sfeer komen proeven tijdens de Open Dag.